Wat moet je weten over Ripple?

Iedereen is bekend met de Bitcoin, maar wat is Ripple precies? Ripple is ook een opkomende cryptocurrency die steeds populairder wordt. Net zoals bij alle andere cryptocurrency is het erg belangrijk om de huidige koers in de gaten te houden. De Ripple koers zegt veel over wat de waarde van de Ripple zal worden. Wanneer je iets meer ervaring hebt in cryptocurrency kun je ook verbanden zien en hier dus slim op inspelen. 

Wat is Ripple? 

Ripple is een cryptocurrency die net als alle andere currency’s is uitgevonden om onder andere de banktransactie te vermeiden. Met Ripple kun je betalingen maken die je anders niet zou kunnen maken. Dit heeft er mee te maken dat je dit normaal moet aanvragen bij de bank. In tegenstelling tot andere cryptocurrency kun je Ripple niet minen. Anders dan bij gewoon geld is er bij cryptocurrency maar een vaste hoeveelheid.  

Waar kan ik Ripple kopen? 

Je kunt Ripple kopen op verschillende manieren. De beste manier om dit te doen is bij een vertrouwd platform. Hier krijg je veel meer zekerheid over de Ripple die je koopt. Deze platformen bieden ook altijd wallets aan waarin je Ripple veilig zijn.  

Is Ripple veilig? 

Over het algemeen wordt Ripple veiliger beoordeeld dan andere blockchains. Het beveiligingssysteem van Ripple is speciaal ontworpen voor financiële systemen. Het vereiste is wel dat je in het bezit moet zijn van minimaal 20 XRP. Tegenwoordig is je geld in een wallet veel veiliger dan bijvoorbeeld op je bank. Je hoort steeds vaker dat criminelen op creatieve wijze toch geld aftroggelen van mensen.   

Ripple wallet 

Zoals bij alle andere cryptocurrency heeft Ripple ook een eigen wallet. We raden iedereen ook aan om een wallet te gebruiken, want hierin zijn de Ripplecoins veel veiliger. Deze wallets zijn niet gratis. Wat je ook niet over het hoofd moet zien is dat er een minimale hoeveelheid van 20 XRP in de wallet moet zitten. Als wilt dat deze wallet actief blijft moet je dus zorgen dat dit minimaal in je wallet zit.   

Voordelen Ripple 

  • Snelle transacties 
  • Goedkope transacties  
  • Focus op veiligheid