Wat is de beste elektrische scooter in 2020?

Wordt het dit jaar tijd voor een elektrische scooter? Wanneer je de ontwikkelingen niet zo hebt bijgehouden zul je aangenaam verrast zijn door de ruime keuze in hoge kwaliteit e-scooters. Daarbij zijn het vaak de minder bekende merken in Nederland die opvallen. Op deze pagina bekijken we de koplopers voor 2020, en proberen we te bepalen wat de beste elektrische scooter voor dit jaar is. En we leggen ook uit waarom je niet alleen naar de aanschafprijs moet kijken, want een scooter leasen is ook zeker interessant om te overwegen.

1. Askoll

Dit merk levert momenteel twee types; de eS1 en de eS2. Daarbij heeft de eS2 meer ruimte waarmee het een heel geschikte e-scooter is voor twee personen. Het design is bijzonder te noemen, en heeft wel iets weg van die oude Puch en Tomos scooters van vroeger. Er is gekozen voor een stevig buizenframe waarmee deze Askoll elektrische scooters heel degelijk zijn voor één of twee personen.

2. Bigg-E

Wanneer je deze ‘Hot Rod’ ziet begrijp je direct waarom we de Bigg-E Street Cruiser gekozen hebben als kandidaat voor de beste e-scooter van 2020. De brede wielen, het hoge stuur en het strakke buizenframe is gewoon uniek tussen al die strakke scooters van tegenwoordig. Er is ook hier weer onderscheid te maken tussen 1 en 2 personen, waarbij de 2.0 geschikt is voor 2 personen en de 3.0 voor slechts 1 persoon. Een beetje verwarrend, dus houdt daar even rekening mee.

3. FD Motors

De F3 en F7 zijn splinternieuwe modellen die er niet alleen leuk uitzien, dit zijn echte werkpaarden die met name gericht zijn op zakelijk gebruik. Daarbij is de F3 een meer standaard e-scooter waar een passagier achterop kan zitten, terwijl de F7 een ideale elektrische bezorgscooter is. Ondernemers kunnen in aanmerking komen voor subsidieregelingen wanneer ze gebruik maken van innovatieve en duurzame technologieën. Kijk als ondernemer zeker of je hiervoor in aanmerking komt.

4. Lifan

De E3 DeLuxe van Lifan onderscheidt zich met name op de prijs. Met krap twee mille is dit een elektrische scooter die in de prijsklasse van betaalbare benzine modellen ligt. Dan is het extra bijzonder dat ze toch een echte Bosch motor hebben geïnstalleerd, daarnaast maken ze gebruik van een ingenieus afremsysteem die tegelijkertijd de accu oplaadt. Het is niet de meest krachtige scooter, toch is er de keuze tussen 25 km/u én 45 km/u. Houd er wel rekening mee dat je op volle snelheid minder kilometers kunt maken dan op eco-modus.

5. Torrot

De Muvi City van Torrot is in de eerste plaats een opvallende verschijning. Daarnaast is deze e-scooter uitgerust met een krachtige elektromotor en een sterk buizenframe dat opvallend licht van gewicht is. Wil je verder rijden dat met de standaard accu mogelijk is? Kies dan bij aanschaf direct voor een accu met hogere capaciteit. Zo hoef je minder vaak op te laden (bron: Metronieuws.nl).

6. Vespa Elettrica

Of wordt het toch de Vespa Elettrica? Dat is de duurste uit het lijstje, en misschien ook wel de beste elektrische scooter voor 2020. De snellader is ideaal, de vormgeving is subliem en net zoals de Primavera waar dit ontwerp op gebaseerd is kunnen we wederom spreken van een innovatieve topklasse scooter. Het enige wat ons tegenhoudt om de Vespa als beste elektrische scooter uit te roepen is de prijs. Wanneer je liever niet bezuinigd op kwaliteit maar niet van plan bent een flinke hap te nemen uit jouw bankrekening, dan kan een scooter leasen een optie zijn. Zo betaal je niet duizenden euro’s in één keer maar slechts tientallen euro’s voor een looptijd die je zelf mag bepalen.

Wat is voor jouw de beste elektrische scooter voor 2020?