Waarom een fluistermotor?

Bent u op zoek naar een nieuwe buitenboordmotor? Ik kan u helpen. Ik wil u graag meer vertellen over de fluistermotor.

Een fluistermotor is een elektrische buitenboormotor die veel wordt gebruikt door vissers. Het is een relatief langzame elektromotor die uw boot heel langzaam voort kan stuwen terwijl u aan het vissen bent. De reden dat het een fluistermotor heet is dat de motor heel erg stil is. Hierdoor jaag je geen vissen weg en kan je ook rustig een gesprek voeren zonder je stem te hoeven verheffen.

Er zijn meerde factoren die bepalen of een fluistermotor een goede aankoop voor u zal zijn. Zo is het gewicht van de boot belangrijk, wat voor tochten u wilt maken en in welk vaarwater, en hoe lang u wilt kunnen varen. De fluistermotor is niet geschikt voor grotere boten. Daarnaast is de accuduur vaak een minpunt en kan je niet lang aan één stuk door blijven varen. Als u dit wél wilt is het beter om een elektrische buitenboordmotor te nemen.

Het grootste verschil tussen een fluistermotor en een elektrische buitenboordmotor is het feit dat een fluistermotor veel minder stuwkracht heeft. Fluistermotoren hebben een kracht van 0,5 tot 1.6 PK, wat veel minder is dan de kracht van elektrische buitenboordmotoren. Ook is nogmaals de accuduur van een fluistermotor een stuk korter. Het is dus afhankelijk van uw gewenste vaartocht welke motor voor u het meest geschikt is.

Heeft u na deze informatie nog steeds vragen over de aanschaf van een fluistermotor, dan kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij staan altijd klaar om u te helpen met uw aankoop en verdere informatie aan u te verstrekken. Op deze manier hopen wij er voor te kunnen zorgen dat u zo veel mogelijk vaarplezier heeft na het aankopen van uw motor!