Veilig ontharen bij een laserkliniek, bestaat dat?

Veel mensen die van hun ongewenste haar af willen, gebruiken hiervoor nog altijd een scheerapparaat of kiezen voor het harsen. Geen probleem natuurlijk als dat voor u voldoende helpt, maar mogelijk wél als u permanent van uw haar verlost wilt worden. De genoemde methodes bieden namelijk alleen tijdelijk resultaat. Laser ontharen is dan een uitstekend alternatief, al bestaan er geregeld twijfels over hoe veilig ontharen bij een laserkliniek nu eigenlijk echt is. Hier is niet een pasklaar antwoord op te geven, omdat het sterk afhankelijk is van diverse factoren. Deze delen we hieronder met u, zodat u zelf een afgewogen keuze kunt maken.

Kies voor veilig ontharen bij een laserkliniek waar uitsluitend aantoonbaar vakmensen werken

Voor het veilig ontharen bij een laserkliniek is het allereerst belangrijk dat u aanklopt bij een praktijk waar uitsluitend deskundigen werken. De website verraadt doorgaans al veel. Zo vindt u hier staan wat de precieze werkwijze is en wie ervoor in aanmerking komen. Ook is elke veilige laserkliniek aangesloten bij gerenommeerde registers, zoals het BIG-register. Deze registers zijn online in te zien zonder kosten en kunt u eenvoudig zelf de gekozen zorgverlener opzoeken.

Het effect van uw huid- en haareigenschappen op de gekozen behandeling

Ook is voor het veilig ontharen bij een laserkliniek bijvoorbeeld het type huid van groot belang. Niet elk type huid is even geschikt voor een bepaalde behandeling. Huidtypen zijn er trouwens in een heel aantal verschillende, variërend van een zeer lichte huid tot een zeer donkere huid. Heeft u een erg donkere huid, dan is het des te belangrijker dat u iemand vindt die hiervoor speciale apparatuur heeft, en uiteraard beschikt over de nodige kwalificaties om deze te mogen gebruiken.

Dit is niet het enige wat van belang is trouwens. Ook andere eigenschappen zijn essentieel om rekening mee te houden om de behandeling te doen slagen, zoals de kleur van het haar, de dichtheid en de haardikte. Een professionele behandelaar houdt met al deze zaken rekening, om te zorgen dat veilig ontharen bij een laserkliniek gegarandeerd kan worden.

Wat het risico is van geen aandacht schenken aan veilig ontharen bij een laserkliniek

Het is zeker zinvol om u voorafgaand goed te laten adviseren. Luister hierbij niet alleen goed naar wat u verteld wordt, maar ook naar uw onderbuikgevoel. Voelt het veilig ontharen bij een laserkliniek van uw keuze niet goed, dan is het echt belangrijk om hiernaar te luisteren. Gelukkig zijn er dan nog tal van andere praktijken om uit te kiezen, waar beslist degene bij zit waar u vol vertrouwen een laserbehandeling kunt en wilt ondergaan.

We raden het dus beslist af om te kiezen voor de eerste praktijk die u tegenkomt. Hoewel ze namelijk professioneel kunnen overkomen, wil het beslist niet zeggen dat ze automatisch dus ook professioneel zíjn. Daar is veel meer voor nodig, zoals u hierboven al heeft kunnen lezen. Doe uw onderzoek en laat u niet te gemakkelijk overhalen. U beschikt namelijk maar over één huid. Een fout uitgevoerde behandeling kan u voor uw leven lang beschadigen. Niet alleen voor het oog, maar ook vooral mentaal. Het kan zelfs uitgroeien tot het niet meer vertrouwen van mensen, het niet meer de straat op durven en een enorme aantasting van uw eigenwaarde. Kies dus voor veilig ontharen bij een laserkliniek, voor een behandeling die uw leven in positief opzicht verandert.

Meer informatie over veilig ontharen?

Beauty & Laserkliniek
Kazerneplein 21
4201 MB Gorinchem
Mobiel: 06-31313132
info@beautylaserkliniek.nl