Tuintrends 2020: De top 3

Het lijkt alsof de tuin al weken in de lentestand is. Heel veel bollen, bloesems en struiken wagen het er al op. Gaan jouw groene vingers daar ook zo van kriebelen? Of kan je in ieder geval niet wachten om weer je terras, balkon of tuin op te zoeken om te genieten van het buitenleven? Snap ik helemaal! Reden genoeg om uit te zoeken wat de tuintrends van 2020 zijn. Lees je mee?

Genieten: Op vakantie in eigen tuin

Ben jij zo iemand die nog lang kan terugdenken aan die mooie vakantie in Italië of Portugal? Dan voel jij je bij deze trend op je gemak. Kies meubelen, kleuren en accessoires van je favoriete vakantiebestemming, ga voor exotische planten en neem een hangstoel. Voeg nog een tuinhaard toe en presto! Jij bent op vakantie in eigen tuin.

Onthaasten

De trend ‘onthaasten’ kan je heel breed zien: Zen, Wellness, Inner Retreat. Iedereen geeft er een andere naam en invulling aan. Logisch, want iedereen ontspant anders. Ga bijvoorbeeld voor pastel tinten, creëer een gezellige zithoek met speciale verlichting of omring jezelf met planten. Als jij eenmaal weet wat jou ontspant, kan je een hele trendy onthaast-tuin maken. Dus heb jij altijd al gedroomd van een houtgestookte hottub? Ga er dan voor! Onthaasten doen we allemaal op onze eigen manier.

Alles mag, ook de ‘Street’

De laatste trend die ik met jullie wil bespreken is een leuke: Alles mag. Ben jij zo iemand die niet kan kiezen omdat er zoveel leuks te vinden is tegenwoordig? Of ben jij altijd degene die op rommelmarkten de gekste dingen bij elkaar zoekt? Dan is deze trend echt wat voor jou. Combineer Mexico met India, hout met metaal, exotisch met lokaal, genieten met duurzaam… the possibilities are endless! En is het jou soms wat te lief in de tuin? Dan heb ik nog een leuke, stoere trend voor je van vtwonen: Street Savage. Die trend combineert een rommelige tuin met industrieel tuinmeubilair én (wait for it) graffiti op je schutting of tuinmuur. Dat is pas een definitie van ‘alles mag’!

Hoe ga jij je tuin (her)inrichten?

Weet jij al welke richting je opgaat met je tuin? Mij lijkt ‘Onthaasten’ wel wat. Maar wie weet denk jij er heel anders over! Ik hoop in ieder geval dat je wat hebt gehad aan mijn blog!