Tips voor een sterke zakelijke portretfoto

LinkedIn heeft bijna een half miljard leden. Daarmee is het verreweg het grootste en belangrijkste netwerk voor professionals! Of je nu zakelijk wil netwerken of op zoek bent naar een nieuwe baan; LinkedIn is ‘the place to be’. Een sterk profiel is dus belangrijk, maar al helemaal een sterke profielfoto!

Je profiel bezoekers kijken namelijk als eerste naar je profielfoto. Het is dus goed om eens kritisch naar je foto te kijken. Kan die eigenlijk wel door de beugel? Gebruik je nog steeds die vakantiefoto of een selfie die je ooit hebt gemaakt met je telefoon? Of erger; géén foto. Dan wordt het tijd voor een goede zakelijke portretfoto. Een foto waarmee jij jezelf presenteert als een zakelijke professional.

Een belangrijke eerste indruk

Je profielfoto is de eerste kennismaking voor (toekomstige) klanten, werknemers, werkgevers en collega’s. En om een goede eerste indruk achter te laten, heb je een sterke zakelijke portretfoto nodig. Waar moet de perfecte LinkedIn profielfoto aan voldoen? Met deze handige tips haal je veel meer uit je profielfoto en daarmee ook meer uit je LinkedIn profiel.

1. Je mag lachen mag op je portretfoto

Ook al is LinkedIn een zakelijk netwerk, je mag gewoon lachen op je profielfoto. Sterker nog, een strenge zakelijke blik kan afstotend werken. Een warme, vriendelijke blik of een glimlach zorgt dat je warmte uitstraalt en daarmee makkelijker benaderbaar bent. Laat die tanden maar gewoon zien, en je mondhoeken omhoog. Als je de profielfoto laat maken door een professionele portretfotograaf weet je zeker dat je een mooi portret krijgt van een perfecte kwaliteit.

2. Kijk in de camera

Zorg dat je recht in de camera kijkt. Het doel van een netwerk of ander sociaal platform is immers contact maken en dat doe je niet door een andere kant op te kijken. Dat schept alleen maar afstand en dat wil je niet. Wanneer je met iemand in gesprek bent, kijk je de ander toch ook aan?

3. Zorg ervoor dat je LinkedIn profielfoto recent is

Als je wordt uitgenodigd voor een netwerkgesprek of een sollicitatiegesprek, dan moet de persoon waarmee je een afspraak hebt jou direct kunnen herkennen. Is je profielfoto sterk verouderd, kost je dat bij een eerste ontmoeting direct een stuk vertrouwen. Dat is geen goed begin voor een relatie.

4. Denk aan de achtergrond

Een drukke achtergrond leidt af van het portret. Kies daarom dus voor een rustige achtergrond. Laat je een zakelijke portretfoto maken door een professionele fotograaf, dan heeft deze een of meerdere achtergronden beschikbaar om een mooi rustig portret te maken. Vaak kun je kiezen uit zwart, wit of grijs. De fotograaf kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

5. Het draait om jou

Het is jouw profielfoto, en niet die van je partner, vrienden, kinderen of huisdieren. Zorg er dus voor dat jij er alleen op staat. Ga geen mensen van de foto afsnijden. Dat is letterlijk en figuurlijk geen gezicht.

6. Zorg voor gepaste kleding

Ga je naar een sollicitatiegesprek, dan haal je alles uit de kast om er tip-top uit te zien. Je trekt je netste, meest representatieve kleding aan om een verpletterende eerste indruk te maken. Aangezien je profielfoto ook een eerste indruk is, moet je er dus voor zorgen dat je ook voor je zakelijke portretfoto je meest representatieve kleding aantrekt.

7. Schakel een professional in

Het is niet makkelijk om een goede zakelijke portretfoto te maken. Om echt een goede foto te krijgen is het dus verstandig om een professionele fotograaf in te schakelen. Het is een investering, maar wél een die absoluut de moeite waard is. Deze investering verdient zich namelijk gegarandeerd terug!

Dit bericht is gepost in Werk. Bookmark de link.