Stappenplan voor het aanleggen van je tuin

Ben je van plan om een nieuwe tuin te laten aanleggen? Dan is het belangrijk dat hier de juiste stappen voor worden ondernomen. Het maken van het juiste plan voor de tuins is hierin een van de belangrijkste stappen. In dit artikel helpen we je verder.

Maak een budget vrij
Wellicht ben je ongelooflijk creatief en kun je jouw tuin ontzettend mooi aankleden. Je bent echter altijd gebonden aan een bepaald budget. Wanneer je een budget hebt vrijgemaakt kun je gaan kijken wat er mogelijk is qua tuin. Wellicht wil je gaat geld proberen te besparen door zelf een groot gedeelte van de aanleg van de tuin uit te voeren.

Wensen in kaart brengen
Is misschien erg cliché, maar het maken van een lijst met wensen voor je tuin is erg belangrijk. Dan maakt het nog niet eens uit of je zelf de nieuwe tuin gaat aanleggen of dat je laat doen. Wanneer je het het aanleggen van de tuin wilt uitbesteden. Dit maakt het voor de aannemer direct gemakkelijker om een offerte op te stellen.

Bepalen van de juiste stijl
Wanneer je een tuin wilt laten aanleggen is het belangrijk dat de juiste stijl zal worden bepaald. Wat wil je dat jouw tuin gaat uitstralen? Deze moet uiteraard ook passen bij het interieur van jouw woning. Afhankelijk van de stijl tuin die is gekozen kun je verder gaan verdiepen. Oriënteer je bijvoorbeeld bij Warentuin om te kijken welke accessoires meubelen bij je tuin zouden kunnen passen. Wil je meer weten over het kiezen van het juiste interieur bij je tuin. Lees dan eens een interieurblog.

Maak een schets
Nadat je wensen hebt kunnen noteren en daarnaast ook stijl gekozen die past bij je budget, wordt het tijd om een duidelijke schets te maken. Op deze manier kan erg inzichtelijk worden gemaakt hoe de tuin in jouw ogen eruit moet komen te zien. Dan kunnen er ook niet snel meer misverstanden ontstaan tussen jou en de aannemer.