Rolgordijnen kopen, interessant of niet?

Rolgordijnen zijn tegenwoordig razend populair. In principe betreft het hier gewoon gordijnen welke zijn opgerold en die naar beneden gerold kunnen worden met een koord of ketting. Rolgordijnen zijn in tal van verschillende uitvoeringen verkrijgbaar waardoor ze aan nagenoeg ieders wensen en verwachtingen zullen weten te voldoen. Ben jij eveneens van plan om over te gaan tot het kopen van rolgordijnen, maar wil je eerst graag precies weten wat je allemaal kan verwachten? Raadpleeg dan snel even de informatie hier op deze pagina!

Wat maakt rolgordijnen zo interessant?
Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillende voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van rolgordijnen. In eerste instantie valt het meteen op dat rolgordijnen financieel interessanter zijn in vergelijking met gewone gordijnen. Het belangrijkste voordeel dat door deze vorm van zonwering wordt gerealiseerd is evenwel ongetwijfeld de uitstekende warmtewering tijdens de zomermaanden. Rolgordijnen hebben de mogelijkheid om (afhankelijk van het type uiteraard) tot wel 68 procent van de warmte van de zon te reflecteren. Dit maakt ze dan ook bijzonder geschikt om aan te brengen in bijvoorbeeld slaapkamers en aan dakramen, maar zelfs ook in serres en veranda’s.

Er zijn aan rolgordijnen lang niet alleen maar praktische en functionele voordelen verbonden. Wat namelijk ook te denken van de invloed die ze kunnen uitoefenen op de sfeer in huis? Rolgordijnen maken het in de praktijk dan ook mogelijk om de lichtinval aan te passen. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het eveneens zo dat rolgordijnen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. We maken op dit vlak een onderscheid tussen deze opties:

  • Transparante rolgordijnen;
  • Compleet verduisterende rolgordijnen;
  • Rolgordijnen die tussen bovenstaande opties in zitten;

In ieder geval, ben je dus op zoek naar een vorm van zonwering welke niet alleen doeltreffend, maar ook financieel interessant is? Dan zijn rolgordijnen beslist het overwegen waard.

Het monteren van de rolgordijnen
Bij het uitkiezen van rolgordijnen is het altijd van belang om meteen rekening te houden met de manier waarop ze geplaatst dienen te worden. Het is hierbij erg belangrijk om goed te kijken naar de hoeveelheid aan ruimte die beschikbaar is. De plaats van de sluitingen waar het raam over beschikt is erg belangrijk. Hier kunnen zich namelijk obstakels bevinden welke de rolgordijnen kunnen doen blokkeren. In ieder geval maken we een onderscheid tussen twee verschillende plaatsingsmethodes, namelijk:

  1. Plaatsing in het kozijn;
  2. Plaatsing op het kozijn;

Bij plaatsing in het kozijn dient de breedte te worden opgenomen tussen de muren op drie verschillende plaatsen. Dit is nodig omdat op deze manier mogelijke verschillen kunnen worden opgevangen. Van het kleinste resultaat moet je uiteindelijk 0,5 centimeter afhalen. Het resultaat dat dan wordt verkregen kan worden doorgegeven bij het plaatsen van de bestelling. Bij plaatsing op het kozijn moet de breedte worden gemeten van het kozijn en dient er vervolgens de overlapping bij te worden opgeteld welke je zou willen.

Standaard is het zo dat er sprake is van een overlapping van 5 centimeter. Het spreekt echter voor zich dat het je vrij staat om de overlapping zelf te bepalen. Op het ogenblik dat je de maten door gaat geven is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het hierbij gaat om de volledige breedte, dus inclusief de montagesteunen.

Voor informatie over rolgordijnen of de montage van raamdecoratie kunt u terecht bij Doehetbudget | Raamdecoratie.