Rijdend je geld verdienen? 7 beroepen op wielen

Ben je geboren met het stuur in je handen? Kan het geluid van ronkende motoren jou niet hard genoeg zijn? Geniet je ervan onderweg te zijn? Dan is een baan ‘op wielen’ echt iets voor jou. Geen vaste plek, maar continu in beweging. De volgende beroepen zouden weleens voor jou weggelegd kunnen zijn.

Buschauffeur

Als buschauffeur rijdt je iedere dag reizigers naar hun bestemming. Je bent voortdurend onderweg en hebt toch de hele dag mensen om je heen. Heel verschillende mensen bovendien: van jong tot oud en van scholieren tot forenzen. Dit maakt geen dag hetzelfde, ook niet wanneer je regelmatig dezelfde route rijdt.

Taxichauffeur

Nog veelzijdiger is het beroep van taxichauffeur. Is het de ene keer een kort ritje binnen de stad, de volgende keer moet je iemand in vliegende vaart naar het vliegveld brengen. Als taxichauffeur ben je weliswaar behoorlijk op jezelf aangewezen, toch zul je met je klanten voldoende contact hebben.

Heftruckchauffeur

Heel iets anders, maar zeker het overwegen waard: word heftruckchauffeur. Je hoeft dan natuurlijk niet een heftruck online te kopen, maar gaat bijvoorbeeld bij een bouwmarkt of groothandel werken. Als heftruckchauffeur ben je doorgaans bezig met het verplaatsen van goederen op pallets.

Pakketbezorger

In een tijd waarin we massaal online bestellingen plaatsen, groeit de vraag naar pakketbezorgers gestaag. Houd je van autorijden onder enige druk? Dan is dit echt een baan voor jou. De pakketten moeten immers wel op tijd afgeleverd worden. Lukt het niet? Dan moet je dit in je eigen tijd doen. Trap het gaspedaal dus maar in!

Ambulancechauffeur

Ben je gek van spanning? En ben je behulpzaam ingesteld? Dan zou een baan als ambulancechauffeur weleens voor jou weggelegd kunnen zijn. Je rijdt de ambulance van en naar het ziekenhuis en krijgt dagelijks te maken met kritieke aangelegenheden. Naast het besturen van de ambulance houd je je bezig met het assisteren van de ambulanceverpleegkundige, met wie je samen op pad gaat.

Lijkwagenchauffeur

Om in dezelfde sfeer te blijven: ook als chauffeur in het uitvaartvervoer werk je op wielen. Je moet echter natuurlijk wel bestand zijn tegen de heftige emoties waarmee je dagelijks omringd wordt. Je draagt een grote verantwoordelijkheid en bent er mede verantwoordelijk voor dat de overledene een waardig afscheid krijgt. Daarmee is het ook een erg eervol beroep.

Privéchauffeur

Rijd je liever de rijken der aarde rond in plaats van overledenen? Dan is een baan als directiechauffeur – in de volksmond privéchauffeur genoemd – vast iets voor jou. Je moet je dan wel kunnen wegcijferen en dag en nacht klaarstaan. Maar in ruil daarvoor rijd je wel in luxe wagens en kom je op plaatsen die je normaliter niet zou aandoen.