Review van de Ezeekbike MTB lady

Wil je goedkoop een elektrische mountainbike kopen met alles erop en eraan? Dan kun je de Ezeekbike MTB lady overwegen. Deze beschikt over een krachtige middenmotor, voorvorkvering, dikke banden met veel profiel, en een paar krachtige schijfremmen.

De Ezeekbike MTB dames in het kort

De Ezeekbike MTB lady is een elektrische mountainbike. MTB staat voor mountainbike. Een MTB is bedoeld voor het ruigere werk. Dat betekent dat een ritje op onverhard wegdek of in het bos geen enkel probleem zal zijn voor deze fiets. De banden hebben extra profiel en zijn wat dikker dan normaal zodat deze in de basis de meeste schokken al opvangen. Daarnaast is er een luxe voorvork vering aanwezig welke de grotere obstakels minder hinderlijk maakt. Verder heeft de Ezeekbike MTB lady 8 versnellingen waarbij er gebruik wordt gemaakt van een achterderailleur. Het voor- en achterwiel is uitgerust met een remschijf, en die op het voorwiel is extra groot. Remschijven beschikken over meer remkracht en zijn super onderhoudsvriendelijk. Zelfs bij nat weer doen ze uitstekend hun werk.

Krachtige middenmotor van 250 Watt

Doordat je een krachtige middenmotor hebt (250Watt) beschik je over veel trapondersteuning waardoor fietsen extra leuk wordt. Fietsen zonder de trapondersteuning is natuurlijk ook mogelijk. De trapondersteuning kun je op ieder gewenst moment inschakelen, en de intensiteit bepaal je ook eenvoudig zelf. De middenmotor zorgt voor een zeer natuurlijke ondersteuning waarbij je het gevoel hebt dat de fiets nog veel lichter fietst als dat hij al doet. Je hebt dus niet het gevoel geduwd te worden zoals bij een achterwielmotor, of vooruit getrokken te worden zoals bij een voorwielmotor. Ben je een echte fietsliefhebber, die ook wel eens een onverhard zijpad wilt nemen, dan moet je absoluut de Ezeekbike MTB kopen!

Van een grote ebike fabrikant

De Ezeekbike MTB wordt gemaakt door een zeer grote fabrikant in Taiwan. De gehele productie en fabricage vindt in eigen huis plaats. Het research en development team kent een ruimte van 2.000m2, en de productieomgeving is 200.000 vierkante meter groot wat overeenkomt met 40 voetbalvelden! Geen klein fabriekje dus. Niet voor niets is de middenmotor die bij de Ezeekbike MTB is gemonteerd uitgeroepen tot een van de beste middenmotoren van 2018. In Nederland is deze e-bike verkrijgbaar bij verscheidene webshops en fietsenwinkels.

Uitstekende banden

De Ezeekbike MTB damesfiets is uitgerust met een paar uitstekende banden. Deze zijn van het merk Panaracer en van het type CometHardPack. Deze banden hebben een uitstekend profiel welke zelfs aan de zijkant zit. Wanneer je het maximale uit je fiets wilt halen, en off-road wilt gaan, dan zijn deze banden een must have.

Accu en motor

Bij een MTB (mountainbike) heb je normaal geen bagagedrager. Daarom zit de accu ook op een andere plek. Bij deze elektrische mountainbike zit hij namelijk op het frame bevestigd. Zo zit hij dicht bij de motor en kan de elektronica extra efficiënt zijn werk doen. De accu is van het merk Panasonic en van een Li-ion (lithium ion) type. Dit type kenmerkt zich door zijn lage gewicht en snelle oplaadtijd.