Ogen laseren, dit had ik eerder moeten doen

Mijn vrouw en ik zijn trotse brildragers, maar dragen overdag soms ook lenzen. In de avonduren wisselen wij de lenzen om naar een bril. Recentelijk hebben wij, nadat onze lieve dochter trots liet zien hoe ver ze onze brillen kon buigen, de knoop doorgehakt. Wij hebben onze ogen laten laseren.

Het vooronderzoek
Persoonlijk twijfelde ik al jaren over deze stap. Het was erg prettig dat er eerst een vooronderzoek was om vertrouwen in de arts en techniek te krijgen. Tijdens het vooronderzoek onderzocht de arts uitvoerig mijn ogen. De arts gaf keurig antwoord op alle vragen en kon mijn onzekerheden wegnemen. Voornamelijk omdat de arts op een eerlijke manier communiceerde over de behandeltechnieken met de voor en nadelen. Ik kreeg ook niet het idee dat ze wilde dat ik direct een beslissing maakte, al met al erg prettig.

De behandeling
De behandeling is zeer snel en soepel verlopen. Voordat de arts begon werd alles opnieuw uitgelegd. Ik voelde me redelijk op me gemak, de artsen gaven mij een goed gevoel, maar toch bleef het erg spannend. Zodra de arts en ik er beide klaar voor waren werden mijn ogen verdoofd met druppels, deze druppels hebben ervoor gezorgd dat ik geen pijn heb gevoeld. Wel was het beangstigend om in een lasermachine te liggen en waarbij je moet blijven kijken naar een klein lampje. De ogen zijn per stuk gelaserd, hier heb ik geen last van gehad. Zodra de behandeling klaar was, was mijn zicht onscherp. Dit was iets dat de arts had aangegeven dus ik maakte mij hier niet erg druk om. Zodra ik thuis aankwam ben ik direct enkele uren gaan slapen om mijn ogen voldoende rust te geven.

De nabehandeling
De eerste dag na de behandeling ging ik gelijk op controle. Hier werd geconstateerd dat mijn ogen al redelijk goed zicht hadden. Het enige wat irriteerde was dat mijn ogen continu erg droog aanvoelde. De arts gaf hiervoor oogdruppels mee wat direct hielp. Per dag werd mijn zicht beter en na een week kon ik alweer met de auto rijden. Het verschil per oog was nog erg klein, maar was pas na een maand helemaal voorbij.

Mijn ervaring bij Visusoogkliniek was erg goed en ik zou anderen die twijfelen om contact op te nemen en te vragen naar een vooronderzoek. Je zit hierbij nog nergens aan vast, maar je weet wel exact wat je kunt verwachten, wat het kosten en of het geschikt voor je is.