Modern en duurzaam uw kachel stoken

Het is koud en donker buiten en binnen brand de kachel of open haard. Heerlijk tijdens de donkere dagen geniet je bij het haardvuur. Maar ook buiten deze donkere dagen kan het gewoon gezellig zijn om de kachel te laten branden. En daar waar de meeste Nederlanders nog op traditioneel brandhout stoken is er de laatste tijd een schoner, duurzamer en ook voordeliger alternatief op de markt.

Houtbriketten vervangen het traditionele haardhout

De houtbriket is een schoon en duurzaam alternatief op het gewone brandhout wat je in de kachel of open haard doet. Houtbriketten worden gemaakt van 100% schone houtvezels en zonder chemische toevoegingen. De briketten kenmerken zich door hun vorm en het ronde gat in het midden. Het ronde gat heeft als voordeel dat het voor een bijzonder mooi vlammenspel zorgt. De houtbriketten laten zich door hun vorm gemakkelijk opstapelen en ze nemen daarnaast ook nog eens een stuk minder ruimte in beslag.

Laag vochtgehalte en dus een schonere kachel

Omdat de houtbriketten in tegenstelling tot gewoon haardhout een heel laag vochtgehalte hebben (minder dan 5%) is het asgehalte nihil. Dit merkt u natuurlijk wanneer de briketten zijn opgebrand en u de haard wilt schoonmaken. Er blijft maar heel erg weinig as over en op deze manier blijft uw kachel dus voor langer schoon. Vanaf het bedrijvenpark in Almelo is www.fiksehoutbriketten.nl al meer dan 25 jaar actief om houtbriketten te produceren en te leveren. Ze zijn de grootste producent van houtbriketten in heel Europa.

Pini Kay Houtbriketten

De Pini Kay houtbriketten worden gemaakt van de hardere soorten hout. Denk hierbij aan beukenhout en eikenhout. Tijdens het productieproces wordt al het zaagsel geperst tot hoogwaardige houtbriketten. Dit houtpersen gebeurt onder een zeer grote druk. Fikse Houtbriketten gebruikt geen toevoegingen maar alleen puur 100% schoon zaagsel dat afkomstig is van lokale zagerijen.

Neem eens een kijkje op de website en ontdek hoe het hele productieproces in z’n werk gaat. Van het begin (de loshal) waar al het zaagsel wordt gelost, gaat het naar de persen waar alles onder zeer hoge druk samen wordt geperst tot houtbriketten. Vervolgens worden de briketten gecontroleerd en verpakt en uiteindelijk getransporteerd.