Met deze tips blijft je werkkleding echt netjes

Goed uitziende werkkleding is tegenwoordig van ongelofelijk groot belang. Werkkleding wordt dan ook aanzien als een soort van uithangbord voor je bedrijf. Het spreekt dan ook voor zich dat je alles in het werk zal willen stellen om er voor te zorgen dat je werkkleding ten allen tijde zo optimaal mogelijk voor de dag komt. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het lang niet altijd. In het bijzonder wanneer je actief bent in een intensieve sector zoals bijvoorbeeld de horeca heeft werkkleding daar al snel onder te lijden. Ben jij op zoek naar interessante tips die er voor kunnen zorgen dat je werkkleding echt netjes kan worden gehouden? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de informatie op deze pagina!

Wat met vlekken op je werkkleding?
Het spreekt voor zich dat er intensief gebruik wordt gemaakt van werkkleding. Dit zorgt er in de praktijk voor dat je al snel rekening moet houden met het verschijnen van vervelende vlekken. Het spreekt voor zich dat deze vlekken de uitstraling van je werkkleding aanzienlijk negatief kunnen beïnvloeden. Gelukkig hoeft dat niet noodzakelijkerwijs blijvend een probleem te vormen, in tegendeel. Door rekening te houden met de hieronder terug te vinden tips kan namelijk op de meest efficiënte wijze de strijd worden aangebonden met vlekken!

  1. Des te sneller een vlek wordt behandeld, des te efficiënter dit kan gebeuren;
  2. Bij voorkeur wordt een vlek eigenlijk meteen behandeld nadat ze is gemaakt;
  3. Vaak wordt voor vlekken verwijderen gebruik gemaakt van groene zeep;

Voor hardnekkige vlekken geldt dat je ze eerst goed insmeert en vervolgens het product een nachtje in laat trekken. Was de werkkleding daarna op 40 graden. Het merendeel van de vlekken kunnen op deze manier uit werkkleding worden verwijderd. Is dat niet het geval? Dan kan er eventueel worden gekeken in de richting van Biotex Handwas. Laat de werkkleding met de vlek een nacht weken en was ze vervolgens op 40 graden. In principe moet het op deze manier mogelijk zijn om alle vlekken uit je werkkleding te kunnen verwijderen.

Het belang van werkkleding strijken
In het bijzonder wanneer je werkzaam bent in de horeca of in bijvoorbeeld de detailhandel spreekt het voor zich dat je die kreukelige blouse of hemd graag zal willen strijken. Alleen op deze manier oogt ze echt netjes en kom je zo professioneel mogelijk over. Ga jij ook aan de slag met het strijken van je werkkleding? Hou dan beslist rekening met de volgende tips:

  1. Probeer jouw bedrijfskleding direct na het wassen op te hangen;
  2. Te fel drukken met het strijkijzer kan slijtage veroorzaken;
  3. Strijk bij voorkeur niet over de knopen, dit kan de stof beschadigen;
  4. Het strijken van kragen en manchetten doe je aan de binnenzijde;
  5. Het strijken van een vouw in de kraag is nooit een goed idee;
  6. Investeer bij voorkeur in een kwalitatief stoomstrijkijzer;

Hou je rekening met de hierboven aangegeven tips? Dan zal je kunnen vaststellen dat jouw werkkleding strijken steeds op de meest optimale wijze kan gebeuren. Ook het eindresultaat zal alleen op deze manier pas echt optimaal bevredigend zijn.