iPhone en Android radio app laten maken

Radio maken

De tijd dat radiozenders enkel uitzonden via de ether is al een tijdje voorbij en gaat dit tegenwoordig veelal digitaal en online. Dit maakt het dan ook voor iedereen toegankelijk en zet je binnen een handomdraai je eigen online radiostation op. Er zijn in Nederland dan ook tal van radiostations van klein tot groot, waar veel goede radiomakers en hobbyisten met plezier hun programma’s ten gehore brengen

Het opzetten van een radiostation via internet is niet lastig en heb je via een hostingprovider voor een klein bedrag zo een eigen stream opgezet. Naast het instellen van enkele technische zaken en het klaarzetten van muziek en eventueel jingles kan je zelfs al voor zo’n 10 euro per maand gelijk aan de slag. Je hebt hiervoor een aantal slots maar kan je dit bij veel luisteraars natuurlijk upgraden.

Let op: vergeet de verplichte bijdrage aan Buma/Stemra niet!

iPhone en Android Radio app laten maken

Uiteindelijk wil je natuurlijk zo veel mogelijk luisteraars en heeft bijna elke radiozender dan ook een website met socialmedia-kanalen om luisteraars te bereiken. Hiernaast kan je een iPhone en Android radio app laten maken om je zichtbaarheid te vergroten.

Met een eigen radio app sta je bij je luisteraars in beeld op zijn/haar smartphone en tablet en ben je met een druk op de knop overal te beluisteren. Zo zorg je voor nog meer directe interactie met je luisteraars.

Wat kun je allemaal met een radio app?

Je kunt veel meer met een radio app dan alleen maar muziek luisteren. Afhankelijk van het budget en de beschikbare functies die jouw app ontwikkelaar aanbied, kun je verder een hoop informatie kwijt. Denk hierbij aan een nieuwspagina, overzicht van vacatures, social wall pagina waar luisteraars berichten kunnen posten en bekijken en een aparte pagina om verzoekjes te doen.

Hiernaast kun je app gebruikers ook bedienen met pushberichten. Handig bij winacties of bij vermelding van speciale nieuwsitems in de app.

Wat zijn de kosten?

Een eigen radio app hoeft niet duur te zijn en zijn er zelfs gratis apps te vinden in de app store. Echter, deze gratis apps zijn vaak een bonte verzameling van verschillende radiozenders met veel reclame. Luisteraars haken sneller af of kiezen voor een ander radiostation als de muziek even niet bevalt.

Er zijn dan ook andere interessante opties zoals bijvoorbeeld apps met vooraf ontwikkelde functies. Deze zogenaamde template apps bieden bovenstaande beschreven functies en zelfs een CMS om de app aan te passen. Door een aantal functies in te stellen met content en de app te voorzien van een design in de stijl van jouw radiozender heb je zo een betaalbare iPhone en Android app die niet onderdoet van andere apps. Voor een paar tientjes per maand ben je dan al klaar.

Ben je benieuwd wat deze apps allemaal kunnen bekijk dan eens de website van iMediaStars. Je kunt zelfs een gratis demo uitproberen.