Het verschil tussen de FUT en FUE methodes

Beide methodes hebben een andere aanpak en verschillen dan ook qua kosten en duur. Benieuwd naar de verschillen tussen deze twee haartransplantatie methodes? Lees dan verder.

De FUT haartransplantatie methode
De Fut haartransplantatie methode is een speciale methode waarbij een deel huid vanuit het donor gebied wordt verwijderd. Het deel huis wordt onderverdeeld in grafts (een graft is een geprepareerd haarzakje) met één tot vier haren. Deze grafts met één haar worden gebruikt om de haarlijn te bepalen. De grafts met meer haren worden gebruikt voor de kalende delen achter de haarlijnen. Dit wordt gedaan om een goede dekking te creëren. Bij de Fut methode blijft er wel altijd een litteken achter. Dit komt omdat de huid na een behandeling wordt gehecht. Na de eerste paar weken zullen de haren uitvallen en plaats maken voor de nieuwe haren, het resultaat is goed zichtbaar na zo’n 9 maanden.

De FUE haartransplantatie methode
Bij een Fue haartransplantatie methode brengt de arts een lokale verdoving aan. Nadat deze verdoving zijn werkt doet kan de transplantatie beginnen. Het is namelijk een erg intensieve behandeling waarbij een behandeling kan oplopen tot wel zeven uur. Tijdens deze behandeling gebruikt de arts een holle naald waarmee uit het donorgebied goede haarzakjes worden weggehaald. In deze haarzakjes zitten tussen de twee en vier haren. Nadat de haarzakjes zijn weggehaald worden deze is speciale groeivloeistof geplaatst om vervolgens later weer getransplanteerd te worden naar het gebied waar een vollere haardos is gewenst. Deze methode laat geen littekens achter.

Welke methode past bij jou?
Om te achterhalen welke methode het best bij jouw wensen, behoeften en natuurlijk budget past is het verstandig om een consult in te plannen. Hierbij kun je jouw situatie bespreken en kan de arts op basis van jouw wensen alle opties weergeven. Vaak is het eerste consult gratis dus twijfel niet.