Geef je kantoor een nieuwe, frisse uitstraling

De manier waarop je een kantoorruimte inricht, en de uitstraling die de ruimte heeft, is erg van belang. Niet alleen zodat het er dan leuk uitziet, maar ook omdat je er in veel gevallen toch vijf dagen per week acht uur per dag zit. De omgeving waarin je moet werken heeft een grote invloed op jou en de manier waarop je werkt. Je wil natuurlijk wel werk leveren van hoge kwaliteit en je moet niet met tegenzin in de kantoorruimte zitten. Hoe zorg je er dan met een paar simpele stappen voor dat die kantoorruimte er leuker uitziet?

Plaats leuke decoratie
Natuurlijk moet je niet over de top gaan en de hele ruimte vol hangen met decoratie, maar hier en daar een mooi plantje of leuke accessoire kan nooit kwaad. Planten zijn zowel goed voor de gezondheid als voor de concentratie, en bovendien staan ze leuk in iedere ruimte. Maar wat dacht je van een leuk schilderijtje aan de muur? Een mooie vaas of bijvoorbeeld het logo van het bedrijf aan de muur? Maak het niet te gek, maar probeer zeker wat leuke dingen uit.

Verfraai het plafond
Neem eens een kijkje naar het plafond. Vaak niet een plek waar je snel naar kijkt, maar toch erg belangrijk. Je ziet vaak onafgewerkte plafonds, waardoor je alle buizen nog ziet lopen. Het kan afleidend zijn en bovendien is het niet aantrekkelijk. Overweeg eens om plafondplaten of plafondeilanden aan te schaffen. Op die manier werk je het plafond af en ziet het er mooi strak en wit uit.

Kleurtje aan de muur
Als je op zoek bent naar een nieuwe uitstraling voor wat voor ruimte dan ook, is het vaak raadzaam om een pot verf te halen en één of meerdere muren een fris kleurtje te geven. Stap eens uit de comfortzone en probeer kleuren als blauw, groen of zwart. Natuurlijk moet het niet te afleidend zijn. Je kan ook kiezen om de kleuren van het logo van het bedrijf te gebruiken op de muren.

Nieuwe indeling
Net als thuis, als je alle meubels (dus bureaus) een nieuw plekje geeft ziet de hele ruimte er weer als nieuw uit. Geef alles een mooie, nieuwe indeling en speel wat met de ruimte. Probeer eventueel ook iets nieuws uit, zoals een leuk zithoekje voor de pauze. Of zet een nieuwe boekenkast neer en vul die met interessante boeken en andere decoratie.

 

 

 

Dit bericht is gepost in Werk. Bookmark de link.