De 5 mooiste bloemen om cadeau te geven

Het is weer lente en dat merk je wel aan het weer. Na de koude wintermaanden kun je weer wakker worden met een warm zonnetje dat door gordijnkieren schijnt. Hierbij horen natuurlijk ook prachtige bloemen. Elk seizoen heeft z’n eigen bloemen. Ben jij benieuwd welke bloemen er in de lente horen? Lees dan zeker dit artikel!

De pioenroos
De Pioenroos staat bekend als de Pioen. Dit is klassiek voorbeeld van een seizoen bloem. Wanneer de lente komt zie je de Pioen weer terugkeren. Net als andere bloemen heeft de Pioen een eigen symbool. Als je de Pioenroos aan iemand geeft dan wens je die persoon veel geluk, gezondheid en liefde toe.

De Roos
Een roos is een van de meest bekendste bloemen om te geven. De roos staat al eeuwen lang voor liefde en romantiek. Het is dan ook niet voor niets de meest verkochte bloem op Valentijnsdag.

De Tulp
De bloem staat bekend als trekpleister van Nederland en is vooral te vinden in he bollenvelden. De Tulp is er allerlei kleuren, denk hierbij aan rood, geel, oranje, groen, wit en paars. En om het helemaal af te maken zijn er zelfs Tulpen met meerdere kleuren op één Tulp.

De Ranonkel
Wie er een lente denkt, denkt aan de Ranonkel. Wanneer de lente aanbreekt is de Ranonkel de perfecte bloem om cadeau te geven. De Ranonkel staat bekend als het feestnummer van de lente. Ook de Ranonkel heeft een betekenis, deze staat namelijk voor charme. Als je deze bloem aan iemand cadeau geeft dan gaat dat gepaard met de boodschap ‘’ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’’.

De lelie
Ook de lelie is er in alle kleuren en geuren met andere woorden, ze zijn super veelzijdig. De lelie is vooral bekend om de trompetvorm, maar ook verkrijgbaar in een komvorm. Let hierbij wel op dat Lelies een sterke geur hebben en zeer giftig zijn katten. Dat geld ook het water waar ze in staan.