Autosleutels kwijt! Hoe krijg je een nieuwe?

Bijna alle autorijders overkomt het wel eens. Je bent de autosleutels kwijt. Na een uur zoeken onder de bank, in alle laden en in alle jassen kom je tot de conclusie dat de sleutels niet meer terugkomen. Je kan een paar dagen met de fiets gaan en hopen dat ze weer terugkomen maar in diezelfde tijd had je ook een sleutel laten bijmaken.

Autosleutels bijmaken zonder reservesleutel

Tegenwoordig is het doodsimpel om een autosleutel van alle merken bij te laten maken. Sleutels van oudere auto’s zijn meestal niet voorzien van elektronica en daardoor een stuk goedkoper maar ook transponder sleutels en een autosleutel met afstandsbediening kan je laten bijmaken. Het enige dat je moet weten is het merk en type auto is. Met die informatie kan je online autosleutels bijmaken bij diverse webshops.

Tijdens het bestellen kan je optioneel aangeven of het om een sleutel met afstandsbediening or transponder gaat. Na het invullen van de juiste gegevens krijg je de nieuwe autosleutel toegestuurd. Als je toch bezig bent is dit een mooie gelegenheid om een set extra autosleutels te bestellen. Bijvoorbeeld om bij de buren neer te leggen.

Tips tegen verlies en diefstal van autosleutels

Bedenk een vaste plek om je autosleutels te bewaren. Slechte plekken om ze te bewaren zijn je jaszak, broekzak of elke andere zak in je kleding. Kleding gaat in de was en zwerft door het hele huis. Dat is nou precies waar je de autosleutel niet wil hebben. Bewaar de autosleutels dus niet in je kleding.

Een andere plek waar je de sleutels beter niet kan bewaren is bij de voordeur. Het lijkt een logische plek maar inbrekers proberen sleutels soms door de brievenbus of een kapotgeslagen deurraam te bemachtigen. In dat geval ben je niet alleen je autosleutels verloren maar ook nog eens je auto!

De beste plek om je autosleutels te bewaren: In een blik! De belangrijkste reden hiervoor is dat het blik straling tegenhoudt. Doordat er geen straling in of uit kan kunnen criminelen de autosleutel niet meer skimmen. Door autosleutels skimmen kopiëren criminelen de afstandsbediening van je sleutel waarmee ze je auto gewoon kunnen openen. Ten tweede is een blik makkelijk te vinden. Als je het op dezelfde plaats laat staan in ieder geval…

Maak de autosleutels vast aan je huissleutels. Deze methode heeft een groot voor- en nadeel. Als je de huissleutels kwijt bent ben je ook meteen de autosleutels kwijt, en andersom! Voordel is wel dat je meteen alle sleutels te pakken hebt als je er maar één gevonden hebt. Deze methode zou ik met voorzichtigheid gebruiken.

Leg een extra paar reservesleutels bij de buren. Laat een extra paar autosleutels bijmaken en leg deze bij de buren neer. Als je de autosleutels weer eens kwijt bent hoef je niet meteen nieuwe te laten maken én je kan alsnog op tijd weg. Ten minste, als de buren thuis zijn…

RFID stickers plakken! RFID stickers zijn speciale stickers die een signaal kunnen zenden naar een app. Met de app kan je precies zien waar je sleutels zijn. Dit soort stickers zijn niet heel nauwkeurig, dus de hoogste effectiviteit verkrijg je hiermee in een groot gebied.

Conclusie

Je kan de sleutels het beste gewoon niet kwijt raken. Dan hoef je ze niet te zoeken én hoef je geen nieuwe te laten maken. Ben je ze toch echt kwijt? Ga dan niet een week fietsen maar laat meteen een set nieuwe reservesleutels bijmaken. Online doe je dat makkelijk, snel en goedkoop.